Viitorul sună bine la HC Zalău: „În doi ani vom face o echipă competitivă doar din jucătoarele tinere”

Odată cu începerea unui nou ciclu olimpic a început reconstrucţia echipei şi la HC Zalău. Lotul echipei zălăuane este compus din multe jucătoare tinere, dar şi câteva jucătoare cu experienţă, acestea fiind Valeria Beşe, Ana Maria Şomoi, Gabriella Szucs şi Georgiana Ciuciulete, însă ultima urmează să devină mămică, astfel că va fi indisponibilă pentru tot sezonul următor. La turneele de verificare din această vară, managerul Gheorghe Tadici le-a dat posibilitatea să evolueze mai mult jucătoarelor tinere, care au contract cu echipa zălăună pe o perioadă de încă 3 – 4 ani. „Trofeul Maramureşului a fost un turneu bun pentru jucătoarele tinere, cărora le-am dat posibilitatea şi de această dată să evolueze cât mai mult. S-a reconfirmat progresul unor jucătoare, precum Ailincăi, Varga, Ciobanu şi Pop, iar un alt lucru îmbucurător este faptul că se creează o concurenţă tot mai mare la nivelul portarilor. Am încredere că în următorii doi ani putem construi o echipă competitivă, cu jucătoare tinere. Majoritatea jucătoarelor au progresat mult la turneele din această vară, dar mai avem de muncit până vom avea un mecanism bine pus la punct”, a afirmat Gheorghe Tadici.
Ultimul turneu de verificare pentru HC Zalău a fost Trofeul Maramureşului, organizat la finalul săptămânii trecute, formaţia zălăună ocupând locul doi, după ce a fost învinsă în finală la o diferenţă de un gol, 25 – 24, de Universitatea Jolidon Cluj.
Seria turneelor de verificare pentru gruparea de la poalele Meseşului se va încheia la finalul acestei săptămâni, HC Zalău urmând să organizeze vineri şi sâmbătă Cupa de Vară, la care vor mai fi invitate Corona Braşov, HCM Baia Mare şi SCM Craiova.

Leave a Comment